„Akvatera“ iz Budve graditelj Akva parka u Nišu

Izvor: N.P. | 21-Apr-2016 | 14:46

Na lokaciji „Lozni kalem“ između Niša i Niške Banje u naredne tri godine biće sagrađen veliki Akva park. Protokol o saradnji danas su u Gradskoj kući oko realizacije ove velike investicije, vredne više od 10.000.000 evra, potpisali gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i Sahret Hajdarpašić član Upravnog odbora firme „Akvatera solušn“ („Akuaterra solutions“) iz Budve u Crnoj Gori.
Poduhvat i investicija Akva parka u Nišu, koji godinama unazad pokušava da se realizuje, ali nikako do sada nije, biće od izuzetnog značaja i za grad Niš, ali još više za Nišku Banju, rekao je gradonačelnik Perišić:
-Biće otvaranja novih radnih mesta, stvoriće se mogućnost za razvoj Niške Banje, za izgradnju novih hotelskih i sportsko-rekreativnih kapaciteta, ali i svega drugog neophodnog za banjsko-klimatsko mesto koje je prethodnih decenija zapostavljeno i umnogome uništeno, rekao je gradonačelnik Niša.

Potpisivanje protokola o saradnji
Sahret Hajdarpašić istakao je da trenutno „Akvatera“ gradi u Budvi veliki Akva park vredan oko 12.6 miliona evra i da je sa posebnim zadovoljstvom prihvatila ponudu Kluba privrednika za saradnju na realizaciji slične investicije i u Nišu.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
O25 Kq6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: