„Svetski dan borbe protiv moždanog udara“ i predavanje neurologa u Gradskoj kući

Izvor: Niški portal | 29-Oct-2018 | 08:39

U cilju podrške incijative Ministarstva zdravlja za promociju preventivnog delovanja, radi očuvanja opšteg zdravlja građana Republike Srbije, na „Svetski dan borbe protiv moždanog udara“, neurolozi niškog Kliničkog centra će u ponedeljak 29. oktobra, sa početkom u 12 časova, u holu niške Gradske kuće, organizovati i održati preventivno naučno predavanje o ovoj „bolesti 21. veka“.

Kako je planirano, na predavanju će stručnjaci iz ove oblasti, koji se u Kliničkom centru Niš godinama bave lečenjem pacijenata sa ovom zdravstvenom patologijom, govoriti o uzrocima moždanog udara, simptomima i radnjama koje treba preduzeti u cilju sprečavanja većih posledica po organizam, a koje izaziva šlog.

Kako je najavljeno, osim lekara specijalista, na predavanju će „iz prve ruke“ govoriti i osobe, bivši pacijenti, koji su tokom svog života doživeli i preživeli moždani udar, a sve u cilju bolje i bliže edukacije ljudi.

Specijalisti neurologije niškog Kliničkog centra pozivaju sve zainteresovane građane, da se u što većem broju odazovu i posete predavanje, koje im, kako navode, može biti od velike značaja za očuvanje ličnog i zdravlja svojih najbližih.

S’ poštovanjem,

UPRAVA KC NIŠ

Komentari
0
Pošalji komentar
6R6 4c6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: