“Život je mjuzikl” premijerno u bioskopu Vilin grad

Izvor: Niški portal | 23-Oct-2018 | 21:34
 
Pemijerno prikazivanje zakazano je za 24. oktobar od 18 časova u bioskopu Vilin grad.
 
 

Nakon što je imala prilike da film o poznatom srpskom glumcu Desimiru Stanojeviću „Život je mjuzikl“ pogleda na Festivalu glumačkih ostvarenja i „City festu“, festivalu muzičko dokumentarnog filma, niška publika će Deskovu životnu priču moći da pogledaju i na bioskopskom platnu.

Nakon premijere publici će se pokloniti Desimir Stanojević, ali i svi oni koji su dali svoj doprinos i učestvovali na filmu.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije..

Film je režirao Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama. Producent je Oliver Paunović, a za kameru je zadužen Bojan Jovanović.

 

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Komentari
0
Pošalji komentar
RE9 kML
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: