''Ulica usamljenih automobila'' premijerno na Dan Narodnog pozorišta

Izvor: Niški portal | 09-Mar-2018 | 18:52

Na Dan Narodnog pozorišta, 11. marta, nišku publiku očekuje premijera predstave ''Ulica usamljenih automobila'' u režiji Beograđanke Đurđe Tešić, a koja je rađena po tekstu Zorana Pešića Sigme. Sigma je za ovu apsurdnu dramu prošle godine na Sterijinom pozorju dobio nagradu za originalni domaći dramski tekst. Reč je o priči koja govori o našoj budućnosti, ali najviše o ličnoj sreći.

''Ulica usamljenih automobila je apsurdna drama koja govori o smislu ljudskog postojanja u društvu u kome je glavno sredstvo kontrole i jedini pokretač strah. Zatvoreni, učaureni i pomireni sa svojom nemoći, njeni stanovnici su odavno igubili svaku nadu i suštinski prestali da žive. Ipak, jedna neočekivana poseta i otvorena rupa u zidu pokrenuće niz događaja'', objašnjavaju autori.

Lična sreća i ljudska sloboda su možda i najvažnija pitanja kojima se ova priča bavi, ističu iz ekipe. Dodaju da je predstava tu da upozori, te da je akcenat stavljen na budućnost. Sadrži i dozu humora, ali su neizbežna i osećanja.

''To je priča o nama, mislim da će se niškoj publici svideti'', kažu iz pozorišta.

Ovu, čini se, zanimljivu predstavu publika će premijerno moći da pogleda u nedelju 11. marta na Dan Narodnog pozorišta. Njome se zapravo obeležava početak 131-e godine rada pozorišta.

Sve karte za premijeru su rasprodate, kažu iz pozorišta, ali je tu prva repriza koja je zakazana za 12. mart i druga koja će se igrati na Svetski dan pozorišta, 27. marta.

Komentari
0
Pošalji komentar
F5O fsI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: