(RECEPT) Pijani šaran

Izvor: Niški portal | 08-Dec-2018 | 11:54

Sastojci:

2 kg šarana
2 dl belog vina
0,5 dl ulja
5 čenova belog luka
peršun
ruzmarin
limun
so, biber

Dobro očistite šarana, operite ga, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno iseckajte beli luk i peršun. U vatrostalnu činiju sipajte ulje i stavite komade ribe. U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršun, so i malo bibera. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite iz rerne, sipajte belo vino, poređajte grančice ruzmarina i ostavite još 20 minuta da se riba zapeče. Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa ribom.

Komentari
0
Pošalji komentar
6Ad RJs
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: