Grad Niš po meri osoba sa invaliditetom

Izvor: NiškiPortal | 24-Apr-2017 | 16:02

Grad Niš dobitnik je nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti, na konkursu koji je sprovela Kancelarija zaštitnika građana. Nagradu je u ime grada primila članica Gradskog veća, resorno zadužena za socijalnu politiku, Tijana Đorđević Ilić.

Grad je učestvovao na konkursu sa publikacijom "Vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom na teritoriji Grada Niša“, kao i medijskim prezentacijama gradskih aktivnosti na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom (OSI).

Komisija koja je odlučivala o dodeli priznanja je sačinjena bila od predstavnika Kancelarije zaštitnika građana, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i Stalne konferencije gradova i opština, i takav sastav je prepoznao da je Niš pozitivan primer primene propisa i implementacije strateških dokumenata koja su doneta radi unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u našem gradu, objasnila je Tijana Đorđević Ilić.

Grad Niš ima strategiju, akcione mere, ima dobru osnovu, volju i energiju i sve su to oni prepoznali u našoj lokalnoj samoupravi, dodaje Tijana Đorđević Ilić.

Komentari
0
Pošalji komentar
BkD uXP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: