Svakodnevno nesvakidašnja izložba fotografija

Izvor: Niški portal | 03-Mar-2017 | 20:14

U Kancelariji za mlade, u Oficirskom domu, u petak 3. marta otvorena je zajednička izložba fotografija Svetlane Rajković i Vanje Kesera. Ovo dvoje mladih zaljubljenika u foto objektiv po prvi put su svoje radove predstavili javnosti.

          

 

         

Fotografije su nastale ne ulicama Niša. Ukupno ih je 40, 20 po autoru. Rađene su poslednja tri meseca, mada ima i onih sta starijim datumom izrade za koje su smatrali da bi bilo dobro da se nađu na izložbi.

     „Heli smo da predstavimo naš rad i da na svakodnevno nesvakidašnji način predstavimo svakodnevno nesvakidašnji život Nišlija“, rekla je Rajkovićeva.

Izložbu je finasijski podržala Opština Medijana preko Komisije za kulturu dok im je u realizaciji pomogao Centar za unapređenje društvene svesti „Super građanin“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Sekretarijatom za kulturu i informisanje grada Niša.

      „Izložba je nastala iz prijeteljstva mene i Vanje. Zadovoljstvo mi je što smo zajedno predstavili naša autorska dela. Prvi put smo sada zajedno sarađivali i ispostavilo se da je pun pogodak“, rekla je Svetlana.

    „Imao sam ideju da sam pravim izložbu sa svojim radovima. Svoje planove sam njoj izneo kada se ispostavilo da težimo ka istim ciljevima. Imali smo nedoumica oko teme izložbe- da li će biti slobodna ili ne. Tada smo počeli da pravimo fotografije i pretražujemo sopstvene arhive,“, dodao je Vanja Keser.

         

On planira da svoju ljubav prema fotografiji pretvori u profesiju. Ove godine će opet konkurisati na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, ali se nada da će za razliku od prošlog puta sada postati student.

                       

Izložba je otvorena do utorka sedmog marta. Ulaz je besplatan.

autor: Vladana Simić

Komentari
0
Pošalji komentar
ej6 uSA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: