Starac (70) proganjao devojku od 20 godina, poslat na psihijatriju

Izvor: Niški portal | 29-Jan-2020 | 07:33

Siniša V. (70) iz Krušca kod Niša pravosnažno je osuđen na meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi jer je od septembra 2017. godine do 28. avgusta 2018. godine proganjao dvadesetogodišnju radnicu jednog niškog kafića. Starac je tražio od devojke koja je mlađa 50 godina od njega i koja bi po godinama mogla bi da mu bude unuka, da ima odnose sa njim za novac, preteći joj ubistvom.

Komisija veštaka psihijatara utvrdila je da je Siniša V. psihički neuračunljiv usled postojanja duševne bolesti - hroničnog moždanog psihosindroma koji se razvio usled dugogodišnje zavisnosti od alkohola.

Kako je utvrđeno na sudu, Siniša je radnicu kafića pratio, pretio joj "napadima na život i telo i protivno njenoj volji nastojao da sa njom uspostavi neposredni kontakt".

Žrtva bolesnog starca ispričala je pred sudom da je radila u jednom kafiću u Nišu u koji je Siniša dolazio svakodnevno i pred gostima tražio od nje da imaju seksualne odnose za novac, preteći joj ubistvom. Ona je navela da je starac govorio da ima nož, i da će da joj baci bombu, što je sve izazivalo strah ali da ga je prijavila tek kada je došao u kuću njenih roditelja i pokušao da sa njima uspostavi prijateljske odnose.

- Sa Sinišom nikada nisam bila u vezi. Jasno sam mu stavila do znanja da ne želim da imam kontakt sa njim i da ne želim da mi se približava - ispričala je progonjena devojka pred sudom.

Prema nalazu komisije psihijatara, utvrđeno je da je Siniša ozbiljno duševno oboleo i da u vreme izvršenja krivičnog dela nije mogao da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima. Veštaci su utvrdili da lečenje na slobodi ne bi bilo svrsishodno...

- S obzirom na njegovo zdravstveno stanje, tačnije na postojanje duševnog oboljenja, komisija veštaka smatra da postoji ozbiljna opasnost da će Siniša u budućnosti ponoviti slična ili teža krivična dela, te predlaže da mu se izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi - navodi se u izreci presude Osnovnog suda koja je postala pravosnažna jer ju je potvrdio i Viši sud.

Komentari
0
Pošalji komentar
VeJ EqO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: