Lekari i sestre među zaraženima korona virusom u Nišu, dve klinike praktično zatvorene

Izvor: Niški portal | 21-Mar-2020 | 08:09

Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. 

Kaže da je jedna doktorka hospitalizovana, dok su 6 lekara i 2 sestre u kućnoj izolaciji, kao i da su zaposleni sa dve niške klinike na kojima rade zaraženi u samoizolaciji.

Tiodorović je u emisiji RTS-a potvrdio ono o čemu se šuškalo u Nišu već nekoliko dana, ali niko od nadležnih nije o tome želeo da govori.

- Mislim da imamo nešto što je najava nečega što će se dešavati. Ovoga trenutka imamo 27 potvrđenih slučajeva od ukupno 53 koji su proveravani. Među njima nažalost ima i lekara. To je ono što nas je najviše brinulo - rekao je Tiodorović.

Objasnio je da je trenutno 8 pacijenata smešteno na Infektivnu kliniku u Nišu, od kojih je jedan na respiratoru, dok je 19 obolelih od korone na kućnom lečenju.

- Trenutno imamo jednu hospitalizovanu kolegnicu na Infektivnoj klinici. Od 19 građana koji su u kućnoj izolaciji tu je 6 lekara i 2 sestre - rekao je Tiodorović.

Objašnjava da su dve klinike KC Niš praktično zatvorene i da su zaposleni u karantinu.

- Dve klinike smo doveli u situaciju da se samoizoluju, da kolege i kolegnice budu u kućnoj samoizolaciji i da na taj način pokušamo da prekinemo lanac prenošenja. Oni su svi zdravi, oni koji su u samoizolaciji, nemaju neke tegobe, ali su bili u kontaktu sa onima koji su taj virus doneli - rekao je niški epidemiolog.

Koliki je broj ljudi u karantinu nije precizirao, već samo da je reč o velikom broju. Tvrdi da virus nije ušao u Klinički centar.

- Nije virus ušao u bolnicu na taj najstrašniji način kao što se to dešava u Italiji. On je pod kontrolom. Dnevno kontrolišmo te ljude koji su u kućnoj izolaciji i samoizolaciji. Nadamo se da će sve da prođe u normalnom toku - ističe Tiodorović.

 

Novinari su predhodnih dana pokušavali da ovim povodom razgovaraju sa direktorom kliničkog centra u Nišu, kao i ostalim nadležnima u gradu, ali to nije bilo moguće. zapravo nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju osim onih preseka obolelih na nivou cele Srbije.

Komentari
1
Pošalji komentar
ur4 xt7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: