Za 22 godine dao 38,25 LITARA KRVI - NAJHUMANIJI POLICAJAC U SRBIJI

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2020 | 08:44

Poručnik policije Saša Mladenović, pripadnik Policijske uprave u Nišu, sa svojih 39 godina dao je krv čak 85 puta, što ga čini ne samo najhumanijim policajcem u Srbiji već po svemu sudeći i najmlađim davaocem na ovim prostorima.


Saša je prvi put krv dao dobrovoljno već kao sedamnaestogodišnjak, i od tada to čini redovno četiri puta godišnje.

Do sada je dao čak 38,25 litara krvi krvne grupe A+ koja je mnogima pomogla u lečenju, ali i u borbi za život, piše "Blic".

Sašu nije zaustavila ni pandemija virusa korona, pa je i usred vanrednog stanja, na vrhuncu borbe protiv ove zarazne bolesti, otišao u Zavod za transfuziju da nastavi svoju plemenitu misiju.

I njegova supruga Marija je dala dva puta krv pre nego što se porodila.

 Saznanje da moja krv nekome može da spase život me ispunjava i navodi da svaki put iznova nastavim tu humanu misiju. Celo vanredno stanje sam radio maltene bez dana predaha, ali me ni pandemija virusa korona nije sprečila da nastavim da dajem krv. Bez straha od korone, 8. aprila na vrhuncu borbe protiv ove zarazne bolesti kada su bile i maksimalne restrikcije, otišao sam u Zavod da dam krv znajući da to nekome može da bude od životnog značaja, kaže "Blic" Mladenović, koji je inspektor Kriminalističke policije u PU Niš.

On je krv počeo da daje još kao sedamnaestogodišnji mladić, u IV godini srednje škole, i od tada to redovno čini na svaka tri, četiri meseca.

– Ima ljudi koji su dali krv od mene više puta, ali su i mnogo stariji. Ima davalaca sa po 100 davanja, ali su bar dvadesetak godina stariji od mene. Ja ću 100. put dati krv u 43 godine jer sam do sada od svoje 17. godine to činio maksimalan broj puta. Ne postoji niko ko je sa 39 godina krv dao 85 puta i zbog toga sam veoma ponosan, rekao je on.

Komentari
0
Pošalji komentar
gQ5 Er1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: