Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac za novu fabriku!

Izvor: Niški portal | 02-Oct-2019 | 07:25

Na placu pored asfaltnog puta između Mačkovca i Pljakova u Kuršumliji počelo je uređenje zemljišta za fabriku koju će graditi državna firma "Borbeni složeni sistemi" doo, čiji je osnivač "Jugoimport-SDPR". 

 

Očekuje se da će kamen temeljac postaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić polovinom oktobra.

Kako Niški portal saznaje prvi čovek države i najveće Srpske napredne stranke kamen temeljac za novu fabriku u Kuršumliji položiće 14. novembra kada će boraviti u toj opštini.

Proizvodni kompleks privrednog društva "Borbeni složeni sistemi" doo se nalazi u Velikoj Plani i bavi se proizvodnjom složenih borbenih sistema, lovačke, sportske i sačmarske municije.

Osnivač "Borbeni složeni sistemi" doo je "Jugoimport-SDPR", preduzeće u državnom vlasništvu, sa višedecenijskom tradicijom u prometu naoružanja, vojne opreme i transfera tehnologije.

Fabrika ima sedam proizvodnih pogona i zapošljava 130 radnika. Površina svih proizvodnih kapaciteta iznosi 12.400 kvadratnih metara.

29.12.2012. godine je otvoren proizvodni kompleks "Borbeni složeni sistemi" doo u Velikoj Plani, koji se nalazi u bivšem pogonu fabrike Goša.

Izgradnjom ove fabrike stvorena je osnova za proizvodnju sistema naoružanja koje sama razvija.

Proizvodni kompleks privrednog društva "Borbeni složeni sistemi" doo u svom proizvodnom pogonu "Morava" u velikoj Plani je uspeo da proizvede samohodnu haubicu NORA 155 mm. i prototip borbenog vozila LAZAR 2.

Modeli borbenog oklopnog vozila koji se ovde proizvode, spadaju u kategoriju "četvorotočkaša" i proizvode se za kupce u inostranstvu. Transporter LAZAR 1, kao i njegova složenija varijanta LAZAR 2, koji se tek razvija, spada u kategoriju „osmotočkaša". Ova teška vozila, namenjena transportu pešadije, a koja imaju i veliku vatrenu moć, veoma su tražena u savremenim armijama.

Komentari
0
Pošalji komentar
naB 3Fk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: