DIGLO SE "KOSOVO": Stavite nas na mapu BEZ SRBIJE

Izvor: Niški portal | 27-Jul-2020 | 00:41

Kosovska političarka Osmani traži od Apple kompanije da stavi Kosovo na svoju mapu kao posebnu državu, a ne u sastavu Srbije.

Predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani pridružila se internet kampanji u kojoj se od kompanije Apple traži da u Apple Maps unese ime Kosova i jasno definiše, kako kaže, granice sa Srbijom.

Ona je u postu na Twitter nalogu napisala da su do sada mnoge aplikacije ove kompanije razvijene na Kosovu i da je to jasan pokazatelj da je Kosovo deo Apple ekosistema."Mnoge vaše aplikacije u AppStore prodavnici su razvijene na Kosovu, a još mnoge će se razviti nakon što svoje učinite dostupnim i ovde. Apple, Kosovo je očigledno deo vašeg sveta, pobrinite se da to vidimo i na vašoj mapi", poručila je Osmani.

Dodala je da je Apple 21. aprila izdao zvanično saopštenje u kome obaveštava da će mnoge njihove usluge sada biti dostupne u još 20 zemalja, uključujući Kosovo. Tada je i u Srbiji otvoren AppStore, ali su došle i usluge Apple Music i Apple Arcade.

"U martu ste stavili Dua Lipu, super zvezdu sa Kosova, na naslovnicu A liste pop muzike u Apple Music", podsetila je Osmani. Apple Maps stavio je nedavno Kosovo na mapu Srbije, a kompanija Apple nije komentarisala poziv tzv. kosovskih institucija da ga izopšti iz granica Srbije, kao zasebnu državu.

Pomenuta Dua Lipa je pokrenula lavinu komentara prikazujući Kosovo u sastavu tzv. Velike Albanije, koja je sačinjena i od delova teritorija, koje danas pripadaju Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Grčkoj, između ostalog.

Komentari
0
Pošalji komentar
3BN S6U
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: