Vanredno stanje: Vojska obezbeđuje bolnice, granice...

Izvor: Niški portal | 18-Mar-2020 | 14:03

Vojska Srbije od danas kontroliše sve granične prelaze, obezbeđuje i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil, kao i sve bolnice, na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije.

Konkretno angažovanje pripadnika Vojske Srbije regulisano je odlukama i naređenjima ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, iz njihovih nadležnosti na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije KOVID-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Radi sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa i samovoljnog napuštanja centara za azil i prihvatnih centara, Vojska Srbije će, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije, vršiti pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbedjenje ovih objekata.

Vojska Srbije je kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil preuzela kako bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svoje resurse mogli da posvete kontroli mera Vlade Republike Srbije o zabrani i ograničenju kretanja.

Kontrola bolnica, javnih objekata, aerodorma...
Prema ranije propisanim merama, Vojska Srbije angažovana je na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola

Na graničnim prelazima pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Vojska Srbije preduzela je neophodne mere za pripremu jedinica ABHO za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa.

Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije KOVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi.

Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji, zaključuje se u saopštenju.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima-ne izlazite iz kuće.

Komentari
0
Pošalji komentar
ADK BHC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: