Nemanja Radulović u svom rodnom gradu zvucima violine i aplauzima Nišlija oterao kišu sa Pozornice

Izvor: Niški portal | 26-Jun-2019 | 10:28

ZVUCI VIOLINE I APLAUZI NIŠLIJA OTERALI KIŠU SA LETNjE POZORNICE

Pred prepunom letnjom pozornicom, svetski priznati violinista iz Niša, Nemanja Radulović i orkestar ''DOUBLE SENS'' održali su koncert za pamćenje. Velikom broju Nišlija ni jaka kiša koja je pala u toku koncerta nije smetala da u nastupu svog sugrađanina, a sada i muzičara svetskog renomea,  uživa do kraja.

Vrata pozornice bila su otvorena, ulaz besplatan, a svoje mesto u parterima publika  je potražila i par sati pre koncerta, sve kako bi sa najboljih sedišta mogla da vidi i čuje šta će to Nemanja i njegov orkestar izvesti na koncertu, za koji se, još posle prve najave po reakcijama publike, znalo da će biti jedan od najposećenijih koncerata u Nišu u ovoj godini. 

Muzičari su koncert otvorili „Niškom Banjom“, nakon koje je Nemanja pozdravio publiku i zahvalio se svim ljudima koji su došli.. Zatim su melodije nastavile da se nižu, dok je čitava Letnja pozornica svaku numeru nagrađivala usklicima i aplauzima.

Koliko publika voli ovog virtuoza na violini najbolje je pokazalo to što jak pljusak nije prekinuo uživanje u koncertu, već je čitava Letnja pozornica, sva pod kišobranima i kabanicama, bodrila muzičare da nastave da sviraju, zajedno se suprotstavljajući kiši. 

 

I zaista, vreme se i smirilo, a kiša je i zastala taman dovoljno da ovi maestralni muzičari završe koncert i po ko zna koji put te večeri, oduševe hrabru publiku!

Podstimo, Radulović godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i  „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Kremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine. 

Sinoćni koncert je organizovan pod pokroviteljstvom grada Niša, a u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog kulturnog centra , kao i uz podršku lokalnih institucija (Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Medijana, Fakulteta umetnosti u Nišu, Parking servisa i JKP Mediana).


 

Komentari
0
Pošalji komentar
YCU dFh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: