ODREĐEN PRITVOR BAHATOM VOZAČU: Na saslušanju nije rekao ni reč, brani se ćutanjem

Izvor: Niški portal | 07-Jan-2021 | 00:23

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, koji je vozeći "audi" u ponedeljak na Bulevaru Medijana u Nišu, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej P. (12) i Dejan I. (48), na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu branio se ćutanjem.

Portparol OJT u Nišu Ivan Marković rekao je da je protiv osumnjičenog doneta naredba o pokretanju istrage zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.- Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu na kojem se osumnjičeni branio ćutanjem, dat je predlog da mu se odredi pritvor. O tom predlogu odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, kaže Marković.

Ubrzo posle saslušanja, predlog o pritvoru je usvojen.

Prema prvim informacijama, osumnjičenom N.S. za izazivanje nesreće u kojoj su stradala dva pešaka u Nišu određen je pritvor.

Da podsetimo, teška nesreća dogodila se u ponedeljak uveče oko 20.40 časova na delu Bulevara Medijana u blizini skretanja za niški Vodovod, kada je "audi" kojim je upravljao N.S, izleteo sa kolovoza i na trotoaru pokosio dete i muškarca.

Telo malog Andreja, od siline udarca, preletelo je preko dva metra visoke ograde Vodovoda, dok je Dejan, koji je šetao sa prijateljem, odbačen više desetina metara dalje na kolovoz.

Andrej je preminuo na licu mesta, a Dejan I. podlegao je povredama sat vremena kasnije u Uregntnom centru u Nišu.

Ova stravična nesreća uznemirila je javnost u Srbiji, a kako je utvrđeno na licu mesta, N.S. u trenutku nesreće u krvi nije imao alkohola. Meštani su rekli da su videli kako je  isti "audi" danima jurio bulevarom gore-dole i da su užasnuti da se ovako nešto dogodilo.

 

Foto: Mondo

Komentari
0
Pošalji komentar
esY pk6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: