ROMA COMPANY POMAŽE SREĐIVANJE ISTORIJSKOG ARHIVA NIŠ

Izvor: Niški portal | 03-Oct-2019 | 22:06

Renoviranje i sređivanje unutrašnjosti zgrade Istorijskog arhiva Niš površine 1500 m2 biće završeno do kraja godine.

Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za sređivanje unutrašnjeg prostora zgrade Istorijskog arhiva Niš. Ovo je jedan u nizu projekata, koje je kompanija podržala u gradovima u kojima posluje kao deo projekta „Ko kreči, kuću leči“.

Potpisivanju ugovora o donaciji građevinskog materijala prisustvovali su Snežana Radović, direktor Istorijskog arhiva Niš i Miljan Aleksić, rukovodilac distributivnog centra Niš Roma Company.

„Kažu da osećati zahvalnost i ne izraziti je je isto kao i zamotati poklon, a ne pokloniti ga. Zato ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost Roma Company na razumevanju naših zahteva i potreba, na želji da se velikodušno pruži pomoć i na prepoznavanju značaja zaštite arhivske građe. Biće nam i lakše i lepše da radimo u prostoru koji je osvežen novim bojama, a novopristigla arhivska građa će biti smeštena u depou koji je saniran i zaštićen“, izjavila je Snežana Radović, direktor Istorijskog arhiva Niš.

Zahvaljujući donaciji Roma Company unutrašnjost zgrade Istorijskog arhiva Niš površine 1.500 m2 biće obojena i osvežena, kako bi boravak u ovoj ustanovi kulture bio prijatniji za sve zaposleni i brojne posetioce.  

 „Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnije. Divan je osećaj darivati i zato smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili da pomognemo Istorijskom arhivu Niš donacijom materijala za sređivanje unutrašnjosti zgrade“, izjavio je  Miljan Aleksić, rukovodilac distributivnog centra Niš, Roma Company.

Istorijski arhiv Niš je moderna, efikasna i otvorena ustanova kulture i u svom radu primenjuje visoke standarde brige za zaštitu arhivske građe, koja je dostupna građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, podižući svest o njenom značaju za istoriju grada Niša, njegove okoline i šireg regiona, danas i u budućnosti.

Komentari
0
Pošalji komentar
TK4 q0e
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: