U sezoni višanja, malina, jagoda i borovnica, poslastica dobija još bolji ukus i jarke boje

Izvor: Niški portal | 30-Jul-2020 | 21:47
KUGLOF sa višnjama
 
Suvo voće nije jedina ideja za ukusan kolač. Naprotiv, kada je sezona svežeg voća poput višanja, malina, jagoda i borovnica, ova poslastica dobija još bolji ukus i jarke boje. Višnje možete koristiti tokom cele godine, bilo da su sveže ili zamrznute.

Pripremite:

- 5 jaja, 
- 250 gr oštrog brašna, 
- 500 gr višanja, 
- 100 ml ulja, 
- 150-200 gr šećera, 
- ½ kesice praška za pecivo, 
- rendana korica limuna ili pomorandže. 

Za ovaj kolač ne morate odvajati žumanca i belanca, već jaja umutite šećerom, pa postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i rendanu koricu limuna ili pomorandže. Višnje možete poređati kako želite – možete ih dodati smesi pa zajedno izliti u kalup, poređati višnje na dno kalupa i preliti ih smesom ili ređati red višanja pa red testa. Odluka je na Vama! Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kako bi kolač bio slađi, možete dodati i komadiće čokolade, seckanih oraha ili lešnika. Kada budete isekli komad kolača, jarku boju višanja i zlatnu boju testa biće zadovoljstvo gledati. 

Tu nije kraj! Kada napravite smesu za testo, možete ga razdvojiti u dve činije i u jednu dodati nekoliko kašika kakao praha ili istopljene čokolade za kuvanje. Kada budete sipali testo u kalup, dodajte belu i crnu smesu naizmenično, čime će Vaš kolač dobiti novu boju i primamljiviji ukus!

Komentari
0
Pošalji komentar
Zi7 kU9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: