Koh sa ukusom Rafaelo kuglica

Izvor: Niški portal | 04-Aug-2019 | 16:38
Potrebno je:
 
Za koh
jaja - 4 komada
šećer - 1 šolja
brašno - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 kesica
vanilin šećer - 2 kesice
Za krem
kisela pavlaka - 400 g (može i slatka pavlaka - po vašem izboru)
šećer u prahu - 100 g
puding od vanile - 1 pakovanje
mleko - 400 ml
želatin - 1 komad
Za preliv
mleko - 150 ml
šećer - 4 kašike
 
 
Priprema
4 jaja umutite sa 1 šoljom šećera dok ne dobijete vazdušast krem. Dodajte 1 šolju brašna, 1 prašak za pecivo i 2 vanile. Dobićete malo gušću smesu od testa za biskvit.
Sipajte u pleh sa prstenom koji se sklanja (18 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Dobićete koru sličnu puslicama - hrskavu i slatku.
Ugrejte 150 ml mleka i 4 kašike šećera i kada se šećer rastopi, kašikom obilno prelijte koru. U istu šerpu sipajte još 400 ml svežeg mleka i preostali šećer i pripremite puding od vanile.
Umutite 400 g kisele pavlake sa šećerom po ukusu (pavlaka treba da bude na sobnoj temperaturi) i dodajte krem. na kraju dodajte želatin rastopljen na pari, kako bi se osigurali od curenja kada uklonite prsten.
Odozgo pospite obilno kokosovim brašnom i po želji možete staviti bombone Rafaelo kao ukras. Ostavite u frižider da se stegne na 2 sata.
Prijatno!
Komentari
0
Pošalji komentar
UOP CtN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: