Gostuša jedan od 10 projekata u okviru programa European Heritage Stories

Izvor: Niški portal | 05-Sep-2019 | 09:09

Projekat Fondacije arhitekta Aleksandar Radović, pod nazivom "Oživljavanje kamenog sela" jedan je od 10 koji će se realizovati u okviru programa European Heritage Stories, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije i Saveta Evrope.

Ovo je nastavak priče o selu Gostuša, ali na jedan drugačiji način. U fokusu je održivi razvoj zajednica i sredina, koje baštine kulturno i prirodno nasleđe, a program obuhvata brojne aktivnosti: predavanja, radionice, konferencije, panel diskusije, izložbe i štampanje publikacije.
Pored boravka u samom selu, u toku ove i sledeće godine, gostovanjem u nekoliko gradova u zemlji i regionu, biće predstavljeni svi dosadašnji rezultati rada na zaštiti i promociji kulturnog i prirodnog nasleđa Stare planine. 
Projekat za cilj ima i uspostavljanje bolje međunarodne saradnje, čime će se postići efikasnija zaštita neobnovljivih i neizmerno vrednih resursa.
U konkurenciji od 80 projekata iz cele Evrope, ovo je jedini iz Srbije kome su odobrena sredstva, pa samim tim Gostuša, još jednom briljira među srpskim i evropskim kulturnim nasleđem.

 
Komentari
0
Pošalji komentar
xr2 sPi
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: