LjUBAV U DOBA KORONE 

Izvor: Niški portal | 01-Jul-2020 | 09:53

Redakciji Niškog portala je poslat tekst sa fotografijama u kome, po istinitoj priči, u doba korone, ljubavi ipak ima. U priči koju objavljujemo, a kako njen autor navodi, slavimo ljubav čoveka prema pticama, ali slavimo i ljubav među pticama. Tekst prenosimo u originalu, a Kamenko Marković nam priča o ljubavi u doba korone.

Istinita priča

"Kamenko Marković našao je 8. decembra 2019. godine, u kasnim popodnevnim satima, u kartonskoj kutiji, dva nemoćna goluba. Čitav dan bio je hladan a, kasno popodne nagoveštavalo je još hladniju noć. Nemoćna stvorenja bila su osuđena da uginu. Profesor Marković čitavog života opčinjen pticama i životinjama nije se ni časa dvoumio, uzeo je ova goluždrava stvorenja i doneo ih u svoj topli stan. Čuvao ih je, i negovao u stanu sve do 16. februara, a onda ih je ojačale pustio u prirodu. Golubica se istoga dana vratila i nastavila da živi u Markovićevom stanu sve do 15. aprila, kada  se zaljubila i otišla da živi sa svojim izabranikom srca, divnim i gordim golubanom. Svili su i gnezdo u susednom bloku zgrada. Par puta su zajedno dolazili u Markovićev stan da kljucaju žito koje ih čeka, kao i šoljica vode. Jedno vreme dolazili su naizmenično, jer je onaj drugi ležao na jajima.  

Sada ponovo dolaze zajedno, verovatno su njihovi potomci odleteli iz gnezda, i nakon što pozobaju žito, dugo se ljube na terasi Markovićevog stana, koroni uprkos. I guču. Navikli da ovde imaju hranu, jutrom dolaze i guču. Milina jedna. Marković i dalje može da priđe golubici,  da je pomiluje, ona se njega ne boji, njen dasa je mnogo oprezniji.  

U ovo opako doba korone slavimo ljubav čoveka prema pticama, i slavimo jednu divnu ljubav ptica. A čovek, kao svesno biće morao bi da mnogo više vodi računa o svom okruženju i  da zdušno pomaže  pticama, macama i drugim vrstama da prežive. Ne treba zaboraviti činjenicu da je čovek u mnogome kriv što je mnogim životinjskim vrstama svojim činjenjem ugrozio fizički opstanak."


 

Komentari
0
Pošalji komentar
0UB 4Y7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: