Odloženo ročište protiv mladog pijaniste: "Komšija koji ga je tužio pojavio se..."

Izvor: Niški portal | 20-Oct-2020 | 00:06

U Prekršajnom sudu u Nišu odloženo je ročište u postupku koji se vodi protiv pijaniste Vladimira Aćimovića (18), zbog prijave da je vežbanjem na klaviru remetio javni red i mir u zgradi u kojoj živi i vežba.

Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković rekao je da je ročište odloženo za 9. decembar jer je Aćimović danas bio sprečen da dođe.

"Njegov branilac i čovek koji je podneo prijavu danas su se javili Prekršajnom sudu, ali je mladić trenutno u Lihtenštajnu, tako da je ročište odloženo", izjavio je Marković.


On je kazao da bi na sledećem ročištu trebalo da bude saslušan sused koji je podneo prijavu, nakon čega će sudija odlučiti da li će biti preduzete još neke radnje ili će postupak biti završen.

Student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Konzervatorijuma u Gracu, Vladimir Aćimović već je saslušan pred Prekršajnim sudom, na ročištu koje je održano avgusta, kada je o tome obavestio medije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo kulture i Ministarstvo prosvete.

Aćimović je rekao da zbog vežbanja klavira u svom stanu na Bulevaru Nemanjića u Nišu, ima još od svoje 14-te godine problem s jednim komšijom, dok ostali stanari nemaju ništa protiv što vežba u svom stanu i ima njihovu pisanu saglasnost.

Komentari
0
Pošalji komentar
is2 cqc
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: