Deca ometna u razvoju pripremaju zimnicu – sa puno ljubavi!

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2019 | 09:03

U Dnevnom boravku „Sunce", u Vodicama nadomak Prokuplja, ovih dana vlada prava domaćinska atmosfera. Korisnici ove ustanove, deca i omladina sa smetnjama u razvoju, vredno rade na pripremi zimnice, koristeći proizvode iz sopstvenog plastenika.

U okviru radno-okupacione terapije, u Dnevnom boravku organizuju se razne aktivnosti, koje korisnicima pomažu da očuvaju  mentalno zdravlje i svoje sposobnosti.

Tako je nakon berbe povrća, došlo vreme da se ono sačuva za zimski period, a ovi poslovi posebno raduju korisnike „Sunca" kada dobiju finalne proizvode i uživaju u rezultatima svoga rada.

-Korisnici sa velikim zadovoljstvom učestvuju u svim aktivnostima, od prolećne pripreme i sadnje, pa sve do berbe i sada pripreme zimnice. Ovi poslovi omogućuju im da se druže, da budu fizički aktivni, ali i da očuvaju svoje mentalno zdravlje, kaže defektolog Ivana Ugrenović i dodaje da su proizvodi iz njihovog plastenika odličnog kvaliteta, kao i zimnica koju pripremaju  po tradicionalnim srpskim receptima.

Pored pripreme zimnice uz koju se vesele i druže kako korisnicima tako i zaposlenima omiljeni deo je dekustacija u čemu posebno uživaju. 

Niški portal

Komentari
0
Pošalji komentar
Ayy q5X
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: