Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu dobio novog direktora iz Rusije

Izvor: Niški portal | 08-Nov-2019 | 09:03

Novi kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra je Andrej Mančenkov, dosadašnji zamenik načelnika Nacionalnog centra za upravljanje u kriznim situacijama Ministarstva za vanredne situacije Rusije, saopšteno je u Nišu.

Novi koodirektor i načelnik Departmana ruskog Ministarstva za vanredne situacije za međunarodnu saradnju Vladimir Salavjov sastali su se u Gradskoj kući u Nišu i naveli da veruju da taj centar ima perspektivu jer se bavi spasavanjem ljudi u vanrednim situacijama.

Mančenkov je rekao da postoji „čvrsta uverenost" ruske strane u dalji uspešan rad Centra u Nišu i u „uvođenje novih elemenata" u njegov rad.

„Na mom predstavljanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu i Ambasadi Rusije videlo se pozitivno raspoloženje. Bilo je mnogo komplimenata za sve što je centar do sada uradio", izjavio je Mančenkov.

„Smatramo da centar ima veliku perspektivu u budućnosti jer je njegov osnovni cilj da spasava i štiti ljude, ne samo na području grada Niša već svuda gde je to potrebno", izjavio je Salavjov.

Po njegovim rečima, odluku o promeni rukovodstva Centra doneo je njegov Upravni odbor. „Što se diplomatskog statusa centra tiče, mi smo učinili sve ono što je bilo potrebno, sada je to pitanje za srpsku stranu", kazao je Salavjov.

Dodao je da ima simbolike u današnjem predstavljanju novog kodirektora centra, jer su 7. novembra pre 75 godina američke snage u Nišu bombardovale kolonu sovjetskih vojnika koji su tu došli kako bi grad oslobodili od nemačkih okupatora. Salavjov je rekao da su u to bombardovanju poginule ili ranjene desetine sovjetskih vojnika.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur je kazao da je Niš i do sada imao „jako dobru" saradnju sa Rusko-srpskim humanitarnim centrom, i da je spreman da mu pruži logističku i svaku drugu vrstu pomoći koja je u skladu sa zakonom. Foto: V.Novosti

Komentari
0
Pošalji komentar
LVQ VDh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: