R.A. Delijski vis ne odustaju! Kažu da im je najbitniji razgovor sa sugrađanima, da se čuju problemi i ideje

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2019 | 10:48

Ofarban most kod Prirodno - matematičkog fakulteta u bojama naše zastave, a meštani su proširili prolaz pored Gabrovačke reke.

Ni visoke temperature nisu zaustavile misiju vrednih i savesnih naših sugrađana koji su deo Radnih akcija Delijski vis.

Zajedno sa meštanima Delijskog visa promenili su i ulepšali još jedan deo našeg grada. Neumorno i ne dozvoljavjući da budi demoralisani, Radne akcije Delijski vis su ovom prilikom kod Prirodno - matematičkog fakulteta ofarbali most u bojama naše zastave, a meštani su proširili prolaz pored Gabrovačke reke.

Ističu da je razgovor sa meštanima najbitniji i da je najvažnije čuti njihove probleme i pomoći. Tim razgovorima dobijaju nove ideje, kao i konstruktivne kritike, kako kažu sami. 

"Najveća vrednost naših akcija je upravo odnos sa ljudima. Podrška koju na svakom koraku dobijamo nam je vetar u leđa da radimo još jače i da napravimo još brdo novih i kvalitetnih stvari", kažu Radne akcije Delijski vis i dodaju:

"Iza nas stoje naši sugrađani!"

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (u celosti preuzeto sa facebook stranice Radnih akcija Delijski vis u cilju da se objasne javnosti njihove namere iza kojih stoje oni sami)

"Povodom pominjanja našeg udruženja od strane odbornika koalicije „Niš, moj grad" – navodimo sledeće:
Poštovani gospodine Jovanoviću, poštovani mediji i sugrađani,
udruženje Radne akcije Delijski vis osnovano je radi ostvarenja ciljeva u oblastima reforme omladinskog aktivizma, neformalnog obrazovanja, promocije zdravih stilova života i volontiranja. 
Mi smo pre svega žitelji naselja Delijski vis i kao takvi želimo da uređujemo i održavamo naše naselje. 
Mi ne osporavamo Vaš rad na našoj teritoriji, čak smo Vam zahvalni na tome što ste tokom trajanja svog osmogodišnjeg mandata uradili nešto za naše naselje. 
Ne dozvoljavamo da naše udruženje uvučete u politički brlog našeg Grada i da preko nas stičete politčke poene i sukobljavate se sa trenutnom garniturom vlasti. Mi nismo nikakva omladina SNS-a, mi smo nevladino i nedobitno udruženje i naši ciljevi i aktivnosti su propisane statutom udruženja. 
Takođe, naše udruženje i naši članovi ni u jednoj izjavi datoj medijima nisu spominjali, a još manje promovisali aktuelnu vlast, spominjemo samo ljude i institucije koje su nam pomogle da ostvarimo svoje ideje.
Političko opredeljenje naših članova ili njihovo članstvo u bilo kojoj političkoj partiji je lična odluka svakog našeg člana, pored toga udruživanje je Ustavom zagarantovano pravo svakog državljanina Srbije bez obzira na političko opredeljenje. 
Mi znamo da naš narod voli prepirke i diskusije čije je glavna tema politika, naročito posle drugog piva ispred dragstora ili posle opijanja u gradskim kafanama, ponavljamo DA NE ŽELIMO BITI DEO SUKOBA NA RELACIJI VLAST - OPOZICIJA.
Povodom ove situacije, nećemo se više oglašavati, naročito ne preko “facebook” profila ili internet portala.
Mi radimo za naše sugrađane, naše naselje i naš Grad. 
Ne zanima nas prošla, aktuelna ili neka buduća vlast. 
Mi ćemo uvek stajati na raspolaganju svim sugrađanima."
Srdačan pozdrav, 
R.A.D.V

Nastavljamo sa fotodokumentacijom Radnih akcija Delijski vis i njihovim poduhvatima.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
iuE 6uy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: