NIŠ je danas prestonica nauke i Niš danas promoviše devojke u nauci

Izvor: Niški portal | 05-Mar-2020 | 10:51
Humanitarna organizacija "Nađi Raula" iz Niša uz podršku Ambasade Australije u Beogradu i Grada Niša, organizuje tradicionalni Šesti Forum mladih naučnika - ne rugaj se talentima. Forum se održava u četvrtak (DANAS), 5. marta 2020. godine u Svečanoj Sali Univerziteta u Nišu. Među govornicima na ovogodišnjem forumu očekuju se mladi talenti, budući naučnici, ali i predstavnici Ambasade Australije koji će u okviru studije slučaja, predstaviti obrazovanje Australije. Forum zvanično otvaraju Gospodin Darko Bulatović, Gradonačelnik Niša i Nj.E. Gospođa Elizabet Bakan, druga sekretarka u Ambasadi Australije u Beogradu.
 
 
Svečano otvaranje foruma zakazano je za DANAS, 5.3.2020. od 11.30h u Svečanoj Sali Univerziteta u Nišu.
 
Forum otvara nastup Vojnog orkestra i dečijeg hora "Čarolija".
 
Između ostalih, na konferenciji će govoriti i Emilija Jovanović, sa Biološkog fakulteta u Beogradu, učesnica Internacionalne konferencije mladih naučnika u Štutgartu, osvajačica brojnih medalja na različitim takmičenjima i olimpijadama i nekadašnji student Biološkog fakulteta na Državnom Univerzitetu u Sankt Peterburgu  i Sara Milošević, učenica Gimnazije u Inđiji, osvajačica srebrne medalje na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika u oblasti inženjerstvo. 
 
Tema foruma je: "Devojke u nauci. Ima li predrasuda i koliko je teško biti najbolja u nauci?"
 
Forum mladih naučnika, održava se DANAS , 5. marta 2020. u 11.30h u Svečanoj Sali Univerziteta u Nišu (Univerzitetski trg br.2). Obraćanje novinarima počinje u 11.15h.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
o4L c86
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: