BEZ POSETA I ŽURKI: Posebne mere i pravila u studentskim domovima

Izvor: Niški portal | 02-Sep-2020 | 00:21

Uz strogu higijenu, kada i kako se pere posteljina, u propisanim merama je i da nema poseta u sobama, prenoćišta i slavlja, u čitaonicama su maske obavezne sve vreme, a zabranjeno je posluživanje kečapa, senfa, soseva, ulja, slanika, šećera, čajeva iz posuda za zajedničku upotrebu.

Maska u čitaonici potrebna je sve vreme, nema slavlja u sobama, a zaraženi učenik ili radnik odmah ide u izolaciju.

-Zbog aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, sastanke smo držali u manjim grupama. Roditelje i srednjoškolce smo upoznali sa svim merama koje smo preduzeli u cilju sprečavanja pojave virusa KOVID 19, izjavila je za Niški portal direktor Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković i naglasila da je preduzimanje ovih mera naložilo Ministarstvo prosvete.

Ona je napomenula da će saradnja zaposlenih u ustanovi sa razrednim starešinama, profesorima srednjih škola i roditeljima korisnika tokom godine biti svakodnevna.

Tokom školske 2020/2021. godine u Domu će boraviti 130 srednjoškolaca. Najveći broj njih, skoro 80 odsto, pohađaju nastavu u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić". Ove godine u ustanovi će po prvi put boraviti 28 korisnika, od kojih se 26 upisalo u prvi razred Medicinske škole.

Najveći broj korisnika dolazi iz gradova i opština sa juga Srbije.

Uslovi za boravak i rad učenika sada su pobošljani iz razloga što se tokom letnjih meseci pristupilo krečenju, farbanju i otklanjanju kvarova po sobama, hodnicima i zajedničkim prostorijama, a u planu je i otvaranje sopstvene radio stanice.

-U Domu učenika najveći broj srednjoškolaca su bili dobri đaci. Ta tradicija je nastavljena i ove godine. Osim školskih, velika pažnja biće posvećena i vannastavnim aktivnostima, rekla je Jelena Vuković.

Komentari
0
Pošalji komentar
oYM nqC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: