Mladi ambasadori i arhitekta Adam Frampton: Potreba za novim javnim prostorima i uloga arhitekte u svemu

Izvor: Niški portal | 10-May-2020 | 18:25

Mladi ambasadori su pokrenuli seriju otvorenih onlajn predavanja sa ekspertima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta, kako bi međusobno delili znanje, ekspertizu, informacije i najvažnije, podršku. Trenutna pandemije virusa posebno je kritična za kulturni i kreativni sektor zbog naglog i masovnog gubitka mogućnosti prihoda. Eksperti će dati svoje viđenje trenutne situacije, izazova sa kojima se sektor suočava i kako će se razvijati nakon završetka pandemije.

Vebrinar će biti održan u četvrtak, 14. maja u 18h na temu „Budućnost arhitekture“ na kojem će se govoriti o potrebi za novim javnim prostorima, ulozi arhitekata u pandemiji i kako oni mogu sprečiti narednu krizu.

Naš predavač biće Adam Frampton, arhitekta i direktor kompanije Only If, dizajnerskog studija za arhitekturu i urbanizam iz Njujorka.

Adam je takođe i docent na Visokoj školi za arhitekturu, planiranje i očuvanje na Univerzitetu Kolumbija. Trenutno je i docent, na Univerzitetu u Kentucki, Koledžu za dizajn. Koautor je publikacije “Gradovi bez zemlje“ koji preslikava hongkonške trodimenzionalne mreže pešačkog prometa i javnog prostora. Njegovi radovi i istraživanja izloženi su u 12, 14. i 16. Venecijanskom bijenalu, Muzeju moderne umetnosti, Izlogu umetnosti i arhitekture, Centru za arhitekturu i Institutu Van Alen, Njujork.  Pre toga, radio je kao saradnik u Kancelariji za metropolitansku arhitekturu (OMA) u Roterdamu i Hong Kongu od 2006-2013. Tokom skoro sedam godina tamo, učestvovao je  u preko 20 projekata, vodio timove za izradu arhitektonskih i urbanističkih dizajna u Kini, Tajvanu, Saudijskoj Arabiji, UAE, Bahreinu i Indiji. Radio je na OMA-inom nagradnom dizajnu za Tajpejski centar scenskih umetnosti od 2008. do 2013. godine i vodio je nekoliko faza njegovog dizajna i izgradnje.

Prijave su dostupne na ovde https://forms.gle/fBNAHCkN1sVf2pJC9  i svi prijavljeni će na dan vebinara dobiti link na kome će moći da prate predavanje.

Sve informacije o prethodnim vebinarima dostupne su na linku https://bit.ly/2A2sPHS

Komentari
0
Pošalji komentar
xEX zCL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: