Povrtar iz Niške Banje POKLANJA starima i siromašnima sve što je proizveo (FOTO)

Izvor: bizlife.rs | 20-Mar-2020 | 18:15
Aleksandar Tanić (35) iz Niške Banje proizveo je ove zime u svojim plastenicima oko 3.000 zelenih salata i 6.000 strukova rotkvica koje neće da proda na pijaci, već da ih pokloni siromašnima i starijima od 63 godine u Niškoj Banji i okolini.

Tanić je za agenciju Beta rekao da želi da pomogne ljudima u teškim danima pandemije korona virusa, i da bi postakao druge da i oni slično urade, ali povrće poklanja i zbog niske cene na tržištu.

„Cena organske salate i rotkvica, kakve proizvodim, ista je kao i cena onih proizvoda koji se prskaju pesticicidima i drugim hemikalijama. Za osam glavica zelene salata dobija se 150 dinara. Ne želim da svoje proizvode poklanjam trgovcima, pokloniću ih ljudima koji ne mogu da ih kupe, a takvih je sada puno jer su zbog epdiemije i vanrednog stanja bez prihoda“, izjavio je Tanić.

Po njegovim rečima, mlađi ljudi koji nemaju para moći će da dođu do njegovog gazdinstva i dobiće salatu i rotkvice, a starijima, koji ne mogu da izađu iz svojih kuća, „nekako će sam dostaviti“.

„Vlasnici jedne kafane u Srbiji su rekli da će ljudima koji su stariji od 63 godine, a koji žive u okolini od dva kilometra, dostavljati besplatno hranu. Zato sam odlučio da poklanjam rotkvice i salatu ljudima starijim od 63, ne 65 godina“, objasnio je Tanić.

On se nada da će i druga poljoprivredna gazdinstva i velike firme na isti način pomoći ljudima koji su ostali bez prihoda „da svi zajedno, složno prebrodimo ovu situaciju“.

Elektrotehničar po struci, Tanić je mnogima širom Srbije poznat po proizvodnji „organskih čili paprika“ i „čili sosova“.

To će mu i ubuduće biti glavna delatnost, a rotkvice i zelenu salatu posadio je da mu plastenici ne bi bili prazni u vreme dok ne stigne rasad „čili paprika“.

Ove godine dupliratće proizvodnju tih veoma ljutih papričica sa prošlogodišnjih hiljadu, na dve hiljade strukova.

Stanje zbog korona virusa mu je pokvarila planove za preradu „čili paprika“ i učešće na sajmovima gde predstavlja svoj posao koji je započeo pre tri godine, kako kaže: „isključivo iz ljubavi prema ljutoj hrani“.

izvor: https://www.bizlife.rs/

Komentari
0
Pošalji komentar
S0f Xl7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: