Da li će lekari zabraniti burekdžijadu zbog korone?

Izvor: Niški portal | 01-Sep-2020 | 08:46

Organizovanje Filmskih susreta u septembru, ali i tradicionalne manifestacije Dani bureka, poznatiju kao ,,Burekdžijada'' zavisiće od odgovora Instituta za javno zdravlje Niš da li je bezbedno održavanje većih kulturnih manifestacija, izjavila je gradska većnica zadužena za kulturu i turizam Adriana Anastasov.

Prema njenim rečima gradski Krizni štab je u petak poslao zahtev Institutu da proceni epidemilošku situaciju i odgovor se očekuje.

Anastasov je, na ponovnom otvaranju digitalnog muzeja u niškoj Tvrđavi, danas rekla da će redovni program Narodnog pozorišta, Simfonijskog orkestra i Pozorišta lutaka započeti krajem ove ili početkom naredne nedelje, na Letnjoj pozornici.

Filmski susreti Niš, odnosno 54. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, trebalo je da bude održan od 24. do 30. avgusta, a odložen je do daljeg zbog epidemije korona virusa. 

Dani bureka održavaju se obično početkom septembra na Keju, gde bude prezentirano dosta bureka po čemu je grad niš prepoznatljiv, jer je prvi burek baš u tom gradu nastao. 

 

Zato se iskusni pekari svake godine utrkuju da naprave što masnije i bolji burek, ipak da li će se to dogoditi i ove godine odlučiće struka, odnosno lekari.

Komentari
0
Pošalji komentar
swJ M64
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: