Da li želiš da svoje okruženje učiniš boljim mestom za život? Udruži se i osnuj lokalnu fondaciju u svom kraju!

Izvor: Niški portal | 17-Feb-2020 | 10:26
Info sesija "Fondacija našeg kraja - Zajednica sa pita!" u Nišu

U utorak, 18. februara, od 11h u Deli prostoru održaće se info sesija o programu “Fondacija našeg kraja - Zajednica se pita!”, koji ima za cilj da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Srbiji. Verujemo da niški kraj ima veliki potencijal i da će osnivanje lokalne fondacije dodatno osnažiti zajednicu, poboljšati kvalitet života na tom području i kroz svoj rad podržati lokalne incijative. Tim Trag fondacije će predstaviti program i odgovarati na sva pitanja i nedoumice na prvoj sesiji u Nišu. Vidimo se u Deliju, a više o programu pročitajte na http://www.lokalnefondacije.rs/sr/ :


O programu:
Trag fondacija, uz podršku Fondacije Čarls Stjuart Mot, pokreće program “Fondacija našeg kraja - Zajednica se pita!”, sa ciljem da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Srbiji. Ovaj program pokrećemo zato što verujemo da svaka zajednica ima resurse u vidu novca, veština, znanja ili kontakata koje njeni stanovnici mogu udružiti kako bi unapredili mesta u kojima žive.
Praksa Trag fondacije pokazuje da lokalne fondacije mogu da podstaknu to udruživanje i tako postanu ključni pokretači promena u svom okruženju. One deluju u gradu, opštini ili regionu, obezbeđuju neophodne resurse i njima podržavaju saradnju i zajedničke akcije građana u raznim oblastima. Lokalne fondacije spajaju ljude koji imaju ideje za rešavanje lokalnih problema sa onima koji imaju novac, robu, usluge ili znanja za njihovo sprovođenje. One imaju sposobnost da zbliže građane, izgrade poverenje među njima i okupe ih oko pitanja od značaja za zajednicu.

Kroz ovaj poziv tragamo za neformalnim grupama od minimum troje ljudi koji žive u jednoj lokalnoj zajednici, koji su spremni da zajednički rade na formiranju lokalne fondacije kako bi kroz nju pokrenuli i dugoročno doprinosili društvenim promenama u svom okruženju. Ove grupe karakteriše vera u sopstvenu moć da inspirišu i mobilišu ljude, prikupe sredstva od pojedinaca i preduzeća u zajednici i iskoriste ih da promovišu i podrže građanske akcije.

Više o programu pročitajte na www.lokalnefondacije.rs.

O Trag fondaciji:
Trag fondacija je regionalna fondacija koja već dvadeset godina podstiče i podržava aktivno uključivanje građana i građanki u razvoj lokalnih zajednica. Okupljamo ljude koji veruju da male promene mogu da naprave veliku razliku, sa željom da budu inicijatori pozitivnih promena u svojim zajednicama. U proteklim godinama podržali smo preko 1.500 uspešnih projekata u vrednosti od preko 13 miliona evra širom Srbije i regiona.

Komentari
0
Pošalji komentar
JLe rDe
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: