Bez maske zabranjena kupovina u prodavnicama i marketima

Izvor: Niški portal | 20-May-2020 | 08:58

U mnogim trgovinama u Srbiji zabranjen je ulaz mušterijiama ukoliko ne nose zaštitne maske.

U trgovinskim objektima u Srbiji građani uglavnom poštuju meru nošenja maski u zatvorenim prostorima, a kako su za Niški portal kazali zaposleni i kupci koje smo zatekli u radnjama, od ove nedelje nije dozvoljen ulazak onima koji ne nose zaštitnu masku.S.J. radnica u jednoj prodavnici kaže da su se u početku građani manje pridržavali, ali da sada mnogo više vode računa.

- Uglavnom nose masku. Ima slučajeva da nam se kupci žale da ih maska guši i slično. Kada neko ne nosi masku ne dozvoljavamo mu da uđe i pazari, objašnjava prodavačica za Niški portal.

Na područiju grada Niša i Topličkog okruga svi veći marketi, kao i mnoge manje trgovine na ulazu su istakle natpis na kome jasno stoji upozorenje da kupci bez zaštitne maske ne mogu ući u radnjama. U pojedinim prodavnicama i marketima za mušterije je obezbeđeno i sredstvo za dezinfekciju ruku.

Manjih problema ima u većim marketima odakle se trgovci žale da neretko uzalud pokušavaju da ubede kupca da ne može da trguje bez maske, ali bezuspešno.

- Redovno se građani žale da ih maske guše i da ne mogu da izdrže ili ih nose nepravilno ispod nosa i onda moramo da ih opominjemo, ali uvek poslušaju. Uredni su i pažljivi. Poštujemo i mi kao radnici, kaže prodavačica napominjući da nošenjem zaštitne opreme mušterije štite sebe, ali i njih prodavce.

Komentari
0
Pošalji komentar
QiV VUb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: