Gradska kuća biće još jedan koncertni prostor u Nišu jer je večeras započeta saradnja sa SANU

Izvor: Niški portal | 07-Oct-2020 | 23:38

Pod pokroviteljstvom gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Gradskoj kući je održan koncert u okviru projekta „Muzika kompozitora-akademika, putovanje po Srbiji“ pokrenut od strane predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira S. Kostića sa ciljem negovanja srpske muzičke kulture.

"Gradska kuća biće još jedan koncertni prostor u Nišu. Večeras mi je bila izuzetna čast da budem pokrovitelj koncerta na kome su izvođena dela srpskih kompozitora akademika čime smo, kao Grad započeli saradnju sa SANU", saopštila je gradonačelnica.

Akademik Ivan Jevtić pozdravio je prisutne pre početka koncerta i rekao da je ovo promocija pravih muzičkih i umetničkih vrednosti.

Na izuzetnom muzičkom doživljaju zahvalila je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović koja je napomenula da je Gradska kuća ponovo otvorena za predtavljanje umetnosti i umetnika.

Na programu su bila umetnička dela 20. i 21. veka kompozitora i članova SANU: Stanojla Rajičića, Vlastimira Peričića, Vlastimira Trajkovića, Vasilija Mokranjca, Ljubice Marić, Dejana Despića, Isidore Žebeljan, Svetislava Božića, Dušana Radića i Ivana Jevtića.

Izvođači su bili mladi i priznati umetnici, a dela su bila namenjena širem spektru instrumenata.

Komentari
0
Pošalji komentar
bP4 MXY
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: