POLICIJA: Nema incidenata između migranata i meštana

Izvor: Niški portal | 02-Oct-2019 | 07:26

U Policijskoj upravi u Prokuplju potvrđeno je da su od početka 2018. godine na području opštine Kuršumlija pojačane patrolne i pozorničke delatnosti i da do sada nisu zabeleženi incidenti između meštana i migranata koji u Srbiju ulaze iz pravca Kosova i Metohije.

Sva krivična dela koja su počinili migranti, uglavnom krađe, uništenja i oštećenja tuđih stvari su rasvetljeni i procesuirani u skladu sa zakonom.

U prvom selu uz administrativnu liniju, Merdaru, u popodnevnim satim nismo videli ni jednog migranta i ako meštani tvrde da ih ima.

Njihove reči potvrđuju tragovi koje migranti ostavljaju za sobom - odeća, plastična ambalaža i dokumenti izdati na Kosovu i Metohiji.

Poslednjih nekoliko meseci - porastom broja migranata, koji u Srbiju ulaze iz pravca Kosova i Metohije - sve su veći problemi meštana kuršumlijskih sela uz magistralni put Priština-Niš, kojim se oni najčešće kreću. Meštani svedoče da je bilo i nekoliko pokušaja otimanja vozila, a na meti migranata sve češće su i malobrojne prodavnice u selima, kao i kuće u kojima niko ne žive, a u kojima migrant prespavaju.

Jedan od žitelja sela kaže da su migrant toliko gladni da jedu živ kukuruz, a da hladne noći prekrate u nekoj od napuštenih kuća odakle odlaze put Beograda.

Komentari
0
Pošalji komentar
vFH t9e
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: