NEMA dobrih vesti: Pljuskovi, grmljavina i nepogode JOŠ DESET DANA!?

Izvor: Niški portal | 10-Jun-2020 | 00:23

U narednih desetak dana na području Srbije se očekuje nestabilno i promenjivo vreme, što znači da će skoro svakog dana negde na području Srbije biti pljuskova i grmljavine, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

Ističe da takve vremenske prilike nisu neobične za ovo doba godine.


Nedeljko Todorović je, gostujući u Beogradskoj hronici, na pitanje o poređenju jučerašnjih padavina i poplava iz 2014. godine, rekao da je tada bio proglašen crveni meteoalarm i da je reč o drugačijem tipu padavina.

"Ovo su prave letnje padavine, relativno uska zona. Jun je letnji mesec po svim karakteristikama. Temepreature prelaze 25 stepeni", naveo je Todorović i dodao da je zbog sparine subjektivni osećaj da su temperature više.

Ističe da su pljuskovi redovna pojava u ovom periodu godine i da to nije ništa neočekivano.

Na pitanje do kada se očekuju kiše, Todorović je ukazao da prognoze na duži rok nisu održive i da uvek postoji određena zadrška. Rekao je da se u narednih desetak dana može očekivati da svaki dan negde na području Srbije budu pljuskovi i grmljavine.

Ako se gleda pojedinačno, rekao je, onda se može desiti da negde dan ili dva ne bude kiše.

Istakao je da je pljusak od ponedeljka iznosio 60 do 70 odsto količine mesečnih padavina u Beogradu, ali je napomenuo da raspodela padavina po delovima grada nije bila ujednačena.

Govoreći o prognozi za leto, rekao je da će ono biti toplo i da će se od jula smanjiti količina padavina.

Komentari
0
Pošalji komentar
55h wRv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: