Prikupljeno 50 jedinica krvi, spas za 50 ljudskih života

Izvor: Niški portal | 10-Dec-2019 | 06:59

Zavod za transfuziju krvi iz Niša, u saradnji sa Crvenim krstom iz Prokuplja, danas je u prokupačkom Domu kulture organizovao 29. po redu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi ove godine, tokom koje je prikupljeno blizu 50 jedinica dragocene tečnosti.

-Današnju akciju karakterisalo je izuzetno veliko interesovanje davalaca, među kojima su bili i mladi ljudi, koji su po prvi put dobrovoljno dali krv, kazali su u prokupačkom Crvenom krstu.

Ako se sve sabere, sa ovom današnjom akcijom, ukupno je ove godine prikupljeno više od 1.000 jedinica dragocene tečnosti.

-Prokupčani su humani ljudi, i to su pokazali nesebično dajući svoju krv u humanitarne svrhe, kazali su iz Zavoda za transfuziju krvi u Nišu.

Oni su zahvalili na saradnji Crvenom krstu i prokupačkom Domu kulture, kao i medijima, koji su blagovremeno obaveštavali javnost o nestašicama krvi, akcijama i slično.

Prokupački Crveni krst će do kraja 2019., organizovati još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, i to 23. decembra, kojom će premašiti broj jedinica krvi planiranih tokom ove godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
nz5 1F7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: