Roditelji otete devojčice o susretu sa ćerkinim otmičarem: "Nije smeo da me pogleda u oči, gledao je u pod"

Izvor: Niški portal | 29-May-2020 | 13:12

Roditelji Monike Karimanović o susretu sa ćerkinim monstrumom: "Nije nas pogledao u oči. Gledao je u pod"

- Tresu mi se noge i ruke. Bol koji je naneo će trajati do kraja života.


Ovo su potresne reči majke dvanaestogodišnje devojčice koju je krajem prošle godine, na putu do škole, oteo, a potom danima zlostavljao višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin.Nesrećna žena rekla je danas, nakon pripremnog ročišta Ninoslavu Jovanoviću koje je održano u Višem sudu u Nišu, rekla da očekuje maksimalnu kaznu za monstruma.

- Očekujemo maksimalnu kaznu, u ime svih roditelja da budu mirnu i da ne prolaze kroz istu situaciju kao što smo mi. Ovaj bol.. želim maksimalnu kaznu za takvog čoveka... - rekla je Aleksandra Karimanović.

Sa njom u sudu je bio i njen suprug Robert Karimanović.

- Očekujem da pravda bude zadovoljena obzirom da smo čekali ovoliko dugo. Prvi put smo se sreli u sudnici. Nije nas pogledao u oči. Gledao je u pod. Ja njega jesam, dugo sam ga gledao, Taj osećaj ne mogu da vam opišem, u meni se javio veliki bes, ali sam morao da se kontrolišem jer smo bili u sudu. Monika je kući, prati onlajn nastavu i oporavila se.

Zbog osetljivosti slučaja i zaštite interesa maloletnog lica nije saopštena pravna kvalifikacija dela, ali se zna da mu preti kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Maloletnu devojčicu Jovanović je oteo 20. decembra prošle godine na putu do škole, nju je policija pronašla posle deset dana.

Optuženi Jovanović je zatražio da zamenik tužioca bude izuzet, zbog čega je za sat vremene odložen početak ročišta, daznaje Niški portal. Suđenje je zatvoreno za javnost.

Od 46 godina koliko ima, Ninoslav Jovanović je 22 proveo u zatvoru. U dva navrata je osuđivan za silovanje, a na slobodi se našao posle postupka za seksualno uznemiravanje putem društvenih mreža. Novinarka Dragana Kocić, koja godinama prati ovu oblast, kaže da su sada okolnosti potpuno drugačije u odnosu na prethodna suđenja.

Na pripremnom ročištu on će se kratko izjasniti o krivici.

Tokom istrage po nalogu suda obavljeno je psihološko veštačenje Ninoslava Jovanovića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Rezultati su prosleđeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu ali zbog osetljivosti predmeta nisu objavljeni.

Sa suđenja, takođe zatvorenog za javnost, detalji se do izricanja presude neće saopštavati, bar ne zvanično.

Istraga protiv Jovanovića sprovedena je za više dela za koje je raspon kazni od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

 

Foto: Kurir

Komentari
0
Pošalji komentar
wsw P3w
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: