Gradi se parking kod pijace

Izvor: Niški portal | 22-Oct-2020 | 09:32

Radove na izgradnji kružnog toka u blizini Poslovno-trgovinskog centra „Delta Planet" i radove na izgradnji parkinga i trotoara na pijaci „Boško Buha" obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

Izgradnjom kružnog toka zaokružujemo jednu veliku investiciju, poslovno-trgovinski centar koji će zaposliti nove radnike, a investitor će urediti i jedan deo keja što je dobro za grad, rekla je gradonačelnica novinarima.


Ona je najavila posetu lokaciji gde se gradi kineska fabrika koja je najveća investicija države u Nišu i koja planira zapošljavanje oko 1.000 radnika.

- Pijačni parking od 18 mesta i trotoar se grade na inicijativu građana koji žive u okolini pijace, parkiranje će biti vremenski ograničeno što znači da će veći broj ljudi moći da obavi pijačnu kupovinu, napomenula je Dragana Sotirovski i ukazala da se time rešava problem nepropisnog zaustavljanja u trećoj saobraćajnoj traci.

Ona je navela da je grad nameran da suzbije vanpijačnu prodaju radi uspostavljanja komunalnog reda i zbog gubitaka samog Javno-komunalnog preduzeća „Tržnica". To ne znači da neće biti sagledane one socijalne kategorije stanovnika koje iznose robu manje vrednosti. To će moći, ali unutar pijace, napomenula je gradonačelnica.


Gradski većnik Nenad Stanković najavio je otvaranje novoizgrađenog tržnog centra za kraj aprila sledeće godine i izgradnju kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića.

Gradski većnik Miroslav Đokić, govoreći o suzbijanju vanpijačne prodaje, precizirao je da je reč o onim kategorijama stanovnika koji iznose robu koja je manje vrednosti od trostrukog iznosa dnevne karte i da će to biti omogućeno na Velikoj pijaci i pijaci na Bulevaru Nemanjića.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović rekao je novinarima da se kružni tok gradi iz programa izgradnje i da predračunska vrednost iznosi oko 37 miliona dinara, dok se pijačni parking i trotoar grade iz programa rehabilitacije i vrednost radova je pet miliona dinara.

Komentari
0
Pošalji komentar
5Wk DFM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: