Naredna tri dana NEPOGODE: Sevaće munje i udarati gromovi

Izvor: Niški portal | 09-Jun-2020 | 09:12

U naredna tri dana na snazi će biti žuti meteo alarm, za vreme kojeg "vreme može biti opasno". A UV indeks zračenja u mnogim gradovima širom Srbije danas i sutra biće u crvenoj zoni, najavljujući vrlo visoko zračenje.

Obrazac koji je mnogima pokvario planove nastaviće se do vikenda.

- Očekuju se lokalni pljuskovi, kiša i grmljavina i tako sve do kraja nedelje, rekao je za "Blic"meteorolog Nedeljko Todorović.

Na snazi je žuti meteoalarm, pošto se očekuju kiše propraćenje jakom grmljavinom. Žuti meteoalarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti na otvorenom prostoru.

Budući da će vreme označeno kao opasno postati naša realnost u narednim danima, u svakom trenutku imajte uputstva na umu.

Bežite s ulice, ne pričajte telefonom, isključite električne uređaje. Sve su to saveti kako da se zaštitite od udara groma, a evo gde ste najsigurniji kad grmi i seva, a koje stvari nikako ne smete da radite.

Velike vremenske oscilacije uticaće i na naše svakodnevne planove ali i na raspoloženje i zdravlje pa se hroničnim bolesnicima savetuje da izbegavaju veliki fizički napor i planiraju boravak na otvorenom u skladu sa najavama meteorologa.

Komentari
0
Pošalji komentar
j67 gZv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: