Monika Karimanović je u svesnom stanju, stabilna, orijentisana i razgovara sa psihologom

Izvor: Niški portal | 30-Dec-2019 | 09:21

Monika Karimanović je u svesnom stanju, stabilna, orijentisana i razgovara sa psihologom, kaže direkor KC Niš Zoran Radovanović.

On je novinarima okupljenim oko dečije interne klinike u Nišu rekao da devojčica ima lakše telesne povrede, ogrebotine po telu i nije životno ugrožena.


- Obavljaju se dopunske analize, analize krvi, ginekološki pregled... - rekao je on i dodao:

- Stigla je vozilom hitne pomoći i u pratnji policije, ono što je bitno, nakon prijema urađene su sve toksikološke analize, obavlja se rad sa psihologom, sa ljudima iz Centra za socijalni rad, sa svim potrebnim službama.

Kako kaže Radovanović ona je razgovarala sa majkom, svesna je i komunikativna.

- Biće smeštena i narednih dana u klinici zajedno sa majkom. Ono što je najbitnije je da je Moniki potreban mir dok naša policija traži zločinca. Važno je da kod nas bude nekoliko dana, da joj se pomogne da ovih deset užasnih dana preživi i preboli, kaže dr Radovanović.

On je dodao da će biti obavljeno više konsultacija i sa lekarima i sa timom psihologa.

- Biće sa majkom smeštena u apartmanu, na vezi smo sa ministrom zdravlja, ceo tim lekara je uključen i pratićemo njeno zdrasvtveno stanje. Ono što je važno je da je devojčica živa i nije životno ugrožena, rekao je dr Radovanović.

Kada su se pojavile prve fotografije videlo se da je devojčica iscrpljena i ošišana.


Monika Karimanović je u nedelju oko 17 sati pronađena nakon što ju je pre devet dana oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin koji je u bekstvu i za kojim pripadnici policije intezivno tragaju.

Komentari
0
Pošalji komentar
JBA 3Bc
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: