Crveni krst nastavlja da brine o socijalno ugroženim građanima

Izvor: Niški portal | 29-Oct-2020 | 08:29

Tokom prethodnih osam meseci Crveni krst Prokuplje sproveo je niz aktivnosti u cilju pružanja pomoći najugroženijim stanovnicima, kako na području grada, tako i u najudaljenijim seoskim sredinama.

U izveštaju o radu ove organizacije za navedeni period, naglašeno je da su od marta meseca, odmah nakon uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, sve aktivnosti bile usmerene na prevazilaženje teške epidemiološke situacije.

-Za realizaciju naših akcija formirali smo 19 mobilnih timova u kojima je na dnevnom nivou bilo angažovano oko 60 volontera. Zajedno sa zaposlenima u Crvenom krstu, oni su danonoćno pružali pomoć našim starijim sugrađanima, a sve akcije organizovane su po nalogu Kriznog štaba Grada Prokuplja, istakao je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju, Dragan Subotić.


U okviru akcija koje su obeležile ovaj period, 219 radnih naloga odnose se na dostavu hrane i lekova starijim sugrađanima.

Briga o starijim i ugroženim građanima ogledala se i u podeli humanitarnih paketa koje je za ovu kategoriju stanovništva obezbedila lokalna samouprava, ali i brojni donatori. Tako su ekipe Crvenog krsta do sada ukupno podelile oko 8 000 paketa, sa osnovnim životnim namirnicama, korisnicima na celom području Grada Prokuplja. Lokalna samouprava finansirala je nabavku ove pomoći za preko 6000 penzionera sa najnižim primanjima, kao i oko 1000 paketa u okviru projekta „Narodna kuhinja i socijalna delatnost".

Pakete za najugroženije građane Prokuplja, obezbedili su i brojni donatori, kao što su Fondacija „Ana i Vlade Divac", navijači Partizana iz Prokuplja, Američka agencija za međunarodni razvoj, Stalna konferencija gradova i opština i mnogi drugi.

Komentari
0
Pošalji komentar
Qdg gUO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: