Gazda otvorio kafanu i pravio ćevape i pljeskavice tokom zabrane zbog vanrednog stanja

Izvor: Niški portal | 24-Mar-2020 | 08:46
U Nišu je uhapšen vlasnik jednog kafanskog objekta u ulici Vojvode Putnika. U akciji organa reda i bezbednosti osim njega privedeno je još pet građana Niša, kako nam je rečeno, zbog teškog kršenja i nepoštovanja odredbi i naredbi o vanrednom stanju u našoj zemlji, piše Politika.
 
Vlasnik kafane je prema pisanju tog lista protivno naloženim merama za sprečavanje i širenje korona virusa u Srbiji i zvaničnoj zabrani rada svih ugostiteljskih objekata u Nišu, koja je na snazi još od prošlog četvrtka, u nedelju oko podneva otvorio širom vrata na svom objektu i nekoliko sati posluživao goste hranom i pićem.
 
 
Zato je uhapšen i protiv njega je pokrenut krivični postupak, dok su protiv gostiju podnete prekršajne prijave i odmah su prekršajno kažnjeni.
 
Kako nam je rečeno, uz točenje alkoholnog pića, vlasnik je u protivzakonito otovrenom ugostiteljskom objektu pripremao salate, ali i ćevape, pljeskavice i druge specijalitete sa roštilja i servirao posetiocima.
 
Po prijavi građana niškog Bubnja, gde je ugostiteljski objekat, da se krši zakon i naredba Gradskog štaba za vanredne situacije, odnosno da kafana radi kao da je sve u najboljem redu i nema vanrednog stanja, intervenisala je policija i privela prisutne. Kako se saznaje, neposredno pre akcije policije, na samo nekoliko minuta pre intervencije, nekolicina Nišlija koji su bili gosti u kafani izašla je iz objekta i udaljila se, inače bi broj uhapšenih i privedenih bio još veći.

Dok je kafana bila otvorena, nezvanično se saznaje, iz nje je treštala muzika.
Komentari
0
Pošalji komentar
oPf 0cb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: