JKP Naissus: Jaka kiša je prouzrokovala kratka zadržavanja vode na pojedinim lokacijama u gradu

Izvor: Niški portal | 13-Oct-2020 | 09:33

Usled učestalih padavina (25,4 litara po jednom kvadratnom metru), dolazi do kratkog zagušenja kanalizacionih kolektora na pojedinim lokacijama (Somborska, Nikole Uzunovića, Hajduk Veljkova, Zetska, Nikole Pašića, Starca Vujadina, Vizantijski bulevar, Stanoja Bunuševca, Božidarčeva, Vojvode Gojka, Sedmog jula, Vrbaska, Dušana Popovića, u Brzom Brodu ul. Dobrivoja Đorđevića i još neke), ali sva voda nakon  kratkog vremena bude prihvaćena na slivničkim mestima i ispražnjena sa ulica. 
Kanalizacioni sistem je stabilan i u funkciji ali usled velike kiše, koja sa različitih strana prikuplja i nanosi znatne količine plastičnog otpada, granja, lišća, šuta i peska, nastaju barijere na pojedinim slivničkim rešetkama. Vanrednim angažovanjem ekipe JKP“Naissus“ oslobađaju se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde je nanešeno muljnog taloga i interveniše se na mestima gde su zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok vode. Tokom dana intervenisaće se na svim lokacijama u gradu: na Paliluli, u Durlanu, Čairu, na Bulevaru Nemanjića, naselju Branko Bjegović, Brzom Brodu i na drugim mestima po nalogu nadzornog organa. 
Neprestano su na terenu četiri ekipe sa specijalnim vozilima u dvosmenskom režimu rada. U slučaju vanrednih vremenskih nepogoda kao što je ova, angažuje se svo raspoloživo ljudstvo i tehnika. 

Komentari
0
Pošalji komentar
3o5 cRt
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: