Vojnika sud kaznio novčano jer je bio kandidat na izborima

Izvor: Niški portal | 02-Oct-2020 | 08:39

Zbog toga što je na početku prethodnog leta, kada su stanovnici naše zemlje 21. juna birali poslanike za Narodnu skupštinu Srbije i svoje predstavnike (odbornike) u lokalnim parlamentima, bio na izbornoj listi i kandidat za odbornika u leskovačkoj Skupštini grada, Aleksandar Žarković, rođen 1975. godine, vojni službenik u Leskovcu, kažnjen je u Vojno-disciplinskom sudu u Nišu.

Žarković i njegovi pravni zastupnici najavili su žalbu na odluku o novčanoj kazni o kojoj će odlučivati Viši vojno-disciplinski sud u Beogradu.


Vojno-disciplinski sud u Nišu jedna je od pravosudnih ustanova koja je nasledila nekadašnje organe u našoj vojsci, odnosno vojne sudove i vojna tužilaštva. Kako nam je objasnio predsednik potpukovnik Ivan Dimić, zakoni o vojnim sudovima u našoj zemlji doneti su i počeli su da se primenjuju još 1896. godine, kada je usvojen prvi Zakon o vojno-disciplinskim sudovima u Kraljevini Srbiji. Posle brojnih transformacija ponovo postoje i funkcionišu vojno-disciplinski sudovi, a jedan od njih je u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
LFH 415
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: