Počela vakcinacija protiv gripa, da li ćete se vakcinisati?

Izvor: Niški portal | 01-Oct-2020 | 00:20

U Srbiji danas počinje vakcinacija protiv virusa gripa u svim domovima zdravlja, a za te potrebe nabavljeno je više od 500.000 doza vakcina.


Prvi kontigent od 343.920 doza vakcina je stigao i distribuiran je u domove zdravlja, a stručnjaci su procenili da imunizacija građana može početi danas i da nema rizika od zaražavanja korona virusom u ovom momentu.

Zdravstveni radnici Doma zdravlja u Prokuplju završili su sve potrebne pripreme za početak vakcinisanja određenih kategorija stanovništva protiv sezonskog gripa. Do sada je u ovoj ustanovi pristiglo 1.890 doza vakcina.

Portparol Doma zdravlja, Violeta Mirković, kaže za Niški portal da vakcinisanje počinje danas.

-Vakcinisanje će se obavljati u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Domu zdravlja, seoskim ambulantama i Domu za smeštaj i negu starih lica. Pravo na besplatnu dodelu vakcina, protiv sezonskog gripa, imaju stariji od 65 godina, oboleli od kardiovaskularnih bolesti, oboleli od hroničnih plućnih bolesti i oboleli od hroničnih bubrežnih oboljenja, izjavila je ona i istakla da se vakcinisanje obavlja svakog radnog dana u vremenu od 8 do 13 časova.

Prema njenim rečima, dodatne vakcine će se obezbediti u slučaju da postojeće budu iskorišćene.

Komentari
0
Pošalji komentar
Jev C4B
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: