Epidemiolog Tiodorović: Sledeća nedelja kritična

Izvor: Niški portal, RTS | 23-Mar-2020 | 08:22
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će sledeća nedelja biti dosta ozbiljna i da će biti posebno važno da se građani pridržavaju svih mera donetih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
 
 
Da je situacija ozbiljna ocenio je i epidemiolog Predrag Kon koji je rekao da situacija sa virusom odstupa od očekivanog i da će trajati duže od šest nedelja.

Kako dani odmiču i na osnovu rasta broja obolelih, epidemiolozi upozoravaju da nam glavni pik tek predstoji i da je neophodno da se građani pridržavaju svih preporučenih mera.

-Procenjujem da će sledeća nedelja biti dosta ozbiljna. Da će distribucija da se zgusne i da će povećanje dnevno ići do 30 ili 40 osoba, rekao je Tiodorović, izjavio je Tiodorović.

On je u subotu zvanično potvrdio da su sedam lekara, dve medicinske sestre i jedna spremačica Kliničkog centra Niš zaraženi koronavirusom.

Tiodorović koji je i predsednik Saveta za zdravlje grada Niša rekao je da je sprečeno da virus uđe u bolnicu.
 
Kon: Situacija odstupa od očekivanog, trajaće duže od šest nedelja

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je situacija u Srbiji odstupila je od pojedinih predviđanja i da je ono što se dešava u Italiji, koja se već šest nedelja bori sa koronom, pokazalo da taj virus ima potencijal koji je prevazišao sva očekivanja.

Vladi Srbije puvela je novi policijski čas, odnosno umesto od 20 časova do pet ujutro, zabrana kretanja svakog dana važi od 17 časova do pet ujutro.
Komentari
0
Pošalji komentar
ikF YGi
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: