Naučno-tehnološki park u Nišu dobio prve stanare, a do kraja meseca se očekuje njih 30-ak

Izvor: Niški portal | 20-Oct-2020 | 13:12

Očekuje se da startup kompanije u naučno-tehnološkom parku u naredne tri godine uposle više od 900 mladih ljudi.

Startup kompanije "Hola" i "Timakum blokčejn", među prvima su se uselile u Naučno-tehnološki park u Nišu. Neki od njihovih proizvoda, poput digitalnog pulta za beskontaktno merenje temperature već se koriste u zgradi.

"Mi se radujemo zato što smo okruženi ljudima koji imaju otprilike iste razvojne ciljeve kao mi, što bi se reklo, lakše je kad ste deo zajednice i kad ste svi skupa", kaže Dana Živković iz "Timakum blokčejn sistems".

Dodaje da tehnološki park vide kao potencijal da dodatno napreduju i ojačaju kao firma.

U istom prostoru su i uspešne kompanije, koje imaju veliki broj zaposlenih, ali i milionsko tržište za video igre.

"Želimo da pomognemo starapovima da prevaziđu neke prepreke, a isto tako da sa njima sarađujemo na nekim novim idejama i novim projektima", kaže  Nenad Rajković iz "Sozapa".

Do kraja meseca u ovom objektu biće više od 30 startup i tehnološko-razvojnih kompanija. 

"Ideja je da se struktura privrede i način na koji je grad Niš viđen od strane javnosti promeni nabolje, odnosno da više ličimo na nekadašnji grad elektronike, nego što je to bilo poslednjih decenija", kaže  direktor Naučno-tehnološkog parka Milan Ranđelović.

Ova moderna zgrada na četiri sprata ima ukupnu korisnu površinu od oko 14.000 kvadrata. Zajedno su je gradili država, Grad i Univerzitet u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
TzL pd9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: