55. FILMSKI SUSRETI U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU OD 10. DO 15. OKTOBRA

Izvor: Niški portal | 07-Oct-2020 | 23:22

Najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu. Ove godine, Filmski susreti u potpunosti biće realizovani u Cineplexx Niš bioskopu od 10. do 15. oktobra. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano deset ostvarenja, odabranih od strane Selekcione komisije. Prednost je data filmovima u kojima, u odnosu na druge stvaralačke doprinose, glumačka ostvarenja značajnije utiču na filmove u celini, a vodilo se računa i o komunikativnosti tih filmskih dela sa publikom.

Festival će u subotu 10. oktobra otvoriti film o Svetozaru Miletiću ,,Ime naroda” koji donosi priču o borcu koji traži pravdu za svoj narod, ali i o uticaju moćnih da stvaraju i prekrajaju istoriju, kako o ostvarenju kaže reditelj Darko Bajić. Istog dana je na repertoaru film ,,Sin” u režiji Ines Tanović. U nedelju 11. oktobra publika će imati prilike da pogleda nagrađivani film Srdana Golubovića ,,Otac”, a potom i film ,,Ekipa” Marka Sopića. Trećeg dana Filmskih susreta, u ponedeljak 12. oktobra, na repertoaru su ostvarenja Marije Perović ,,Grudi” i, a potom ,,Asimetrija” Maše Nešković. Rediteljski prvenac glumca Gordana Kičića, film ,,Realna priča” biće prikazan na festivalu u utorak 13. oktobra, a zatim i ,,Moj jutarnji smeh” u režiji Marka Đorđevića. Na zatvaranju tradicionalnih susreta sa glumcima, u sredu 14. oktobra, u bioskopskim salama publika će moći da gleda peti nastavak ,,Vojne akademije”, a poslednji u takmičarskoj konkurenciji je film ,,A. S. (25)” u režiji Milene Grujić.

Kao gostujući filmovi će, nakon ceremonije zatvaranja festivala, biti prikazana dva ostvarenja, ,,Uprkos magli” u režiji nedavno preminulog Gorana Paskaljevića i premijera dokumentarnog filma ,,Broj 1”, nastalog u produkciji Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića i pod pokroviteljstvom grada Niša, o čuvenom golmanu Draganu Panteliću.

Kompleti ulaznica po ceni od 1500 dinara u prodaja su na blagajni Cineplexx Niš bioskopa.

PROGRAM 55. FILMSKIH SUSRETA
Subota, 10.10.
Svečano otvaranje
Ime naroda
Sin
 
Nedelja, 11.10.
Dodela nagrade ,,Pavle Vujisić“
Otac
Ekipa
 
Ponedeljak, 12.10.
Grudi
In memoriam
Ekipa
 
Utorak, 13.10.
Realna priča
Moj jutarnji smeh
 
Sreda, 14.10.
Vojna akademija 5
A.S.(25)
 
Četvrtak, 15.10.
Dodela nagrada i svečano zatvaranje
Uprkos magli
Broj 1
Komentari
0
Pošalji komentar
9OC s4C
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: