Tatjana je naš heroj: Prave i doniraju medicinarima zaštitne vizire

Izvor: Niški portal | 30-Mar-2020 | 09:29

Grupa mladih "Vizionari Srbije" iz Niša na čelu sa Tatjanom Mićić pravi i donira klinikama i bolnicama štitne vizire kako bi se lekari i medicinski radnici koji su najizloženiji virusu Covid 19 zaštitili.


Koliko je humanost na čelu sa Tatjanom Mićić značajna pomoć govori i podatak da se viziri zbog velike potražnje teško nalaze na tržištu, a veoma su korisni u zaštiti zdravstvenih radnika.

Prema rečima struke ova oprema od ogromnog je značaja lekarima koji su "na prvoj liniji fronta", odnosno u direktnom kontaktu sa obolelima ili potencijalno obolelima od korona virusa.

Viziri grupe mladih humanista velikog srca na čelu sa Tatjanom Mićić već se nalaze u Klinici za plućne bolesti u Nišu, Kliničkom centru Niš, bolnici i Službi hitne pomoći u Aleksincu, Dom zdravlja u Knjaževcu, bolnici u Vranju i mnogim drugim službama.

Usoro će kako Niški portal saznaje ove vizire dobiti i Hitna služba kao i Dom zdravlja u Kuršumliji.

- Sve ide iz donacija. Ljudskost se ponovo vraća u ljude, i želja da pomognemo komšiji u nevolji, kaže za Niški portal Tatjana Mićić.

Ova dama velikog srca sa svojom ekipom često noću ne spava kako bi što više onih kojima je to najneophodnije dobili vizire i zaštitili se.

Komentari
0
Pošalji komentar
pGl Sz9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: