Službenici suda pet godina zatvora zbog krađe novca

Izvor: Niški portal | 25-Feb-2020 | 07:32

Službenica Višeg suda u Nišu G.R. (62) osuđena je danas na pet godina zatvora, jer je iz sudskog depozita prisvojila 15.042.953 dinara, ukupne sume različitih jemstava koja su godinama polagana u sudski depozit.

Izrečena joj je i mera oduzimanja imovinske koristi stečene krivičnim delom, među kojom je i automobil "audi A4", koji je kupila sinu, preneo je Blic.
 
Ona je osuđena jer je, radeći kao referent za finansijsko poslovanje u Višem sudu u Nišu, prisvojila navedenu svotu iz depozita, jemstava položenih kod Okružnog, Opštinskog, Višeg i Osnovnog suda u Nišu, kao i iz Višeg javnog tužilaštva, u periodu od 2004. do 2019. godine.
 
Presudu joj je izreklo sudsko veće Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Nišu. Sud je uzeo u obzir da je ona u potpunosti priznala krivično delo.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.
 
Nakon izricanja presude, pritvor joj je zamenjen kućnim pritvorom, uz meru elektronskog nadzora.
 
Ovaj slučaj je, prema pisanju lista, otkriven u aprilu 2019. godine kada je jemac došao da podigne 30.000 evra koji su bili uplaćeni u sudski depozit kao garancija da okrivljeni Z.Đ. neće pobeći u vreme dok je 2009. godine protiv njega vođena istraga zbog učešća u obračunu u restoranu "Premijer". Budući da je on otišao na izdržavanje kazne, stekli su se zakonski uslovi da se podigne jemstvo.
 
Međutim, G.R. je isplatila jemcu 30.000 evra koji su bili položeni kao garancija u drugom predmetu, nakon čega je otkrivena, a navodno je iz depozita uzimala novac poslednjih 15 godina iz više od 100 predmeta.

Komentari
0
Pošalji komentar
PuI P12
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: