(VIDEO) Priča o hotelu koji je postao ogledalo svog grada

Izvor: Niški portal | 12-Dec-2020 | 20:35
Deceniju nakon što je otvorio vrata, hotelu koji je čuvan u srcu grada bilo je potrebno novo ruho. Valjalo je rekonstruisati ulazni hol i lobi sa recepcijom subotičke ,,Gallerie”. Težilo se atraktivnijem i ekskluzivnijem izgledu, a mi smo želeli još nešto - da duhom odgovara svojoj lokaciji. Zato smo odlučili da secesija po kojoj je Subotica poznata širom Evrope u ovom objektu bude moderno interpretirana, objašnjavaju iz studija Salt & Water.
 
Adresa: Matije Korvina 17, 24000 Subotica​
 
 
 
 
Kako je tekla priča o dizajniranju? Znak hotela Galleria bio je naša vodilja - upečatljive perforirane metalne površine u holu dizajnirane su tako da na njega podsećaju. Ostali smo verni i bojama hotela, ali smo ih ipak uklapali na neuobičajen način. Teklo je glatko i prirodno, baš kao što su jarke boje na velikom dekorativnom zidu uokvirile i istakle logo hotela. Na stubovima su se našle unikatno dizajnirane keramičke pločice svetski poznate fabrike Žolnai. 
 
Fluidno.
Kao vreme koje teče, ali ne odnosi ni delić dostojanstva i glamura. Tako su i u ovom hotelu ostale organske forme i biljni motivi, a mi smo čitav prostor koji nam je poveren spojili u celinu svetlom granitnom keramikom i drvenim oblogama od američkog oraha. Insistirali smo na tome da ovaj deo hotela svedoči o secesiji, te je zato i dekoracija u skladu sa njom - od okruglih lampi do visilica sa mesinganim detaljima. 
 
 
 
Kao ni u drugim projektima, ni u ovom nismo zaboravili na funkcionalnost prostora. Deo za sedenje je ranije bio velika celina sa identičnim stolovima i foteljama, ali mi smo želeli da ga promenimo kako bi odgovarao različitim tipovima gostiju. Zato je podeljen na više manjih celina, zatvorenih i otvorenih i uz različite varijacije nameštaja kako bi se svako osetio dobrodošlim. 
 
Priču o hotelu “Galleria” završavamo van njega. Zapravo, tu gde se on sreće sa divnom Suboticom da se zajedno ponose secesijom. Tu smo, na mestu porušenog privremenog objekta, osmislili mini trg sa fontanom i specijalno dizajniranim urbanim mobilijarom. Hotel je dobio dodatni prostor koji odiše toplinom i dobrodošlicom, a Subotičani još jedno mesto za druženje i uživanje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U dosluhu sa prirodom stvaramo rešenja za prostore koji nas sa njom spajaju. Na zemlji, vodi i u vazduhu. 
Kreiramo funkcionalna, sigurna i komforna mesta za kvalitetno provedeno vreme. Stremimo svetskom dizajnu, ali ni korak dalje od vrednosti na kojima stojimo.
 
“Salt & Water” studio vodi tim profesionalaca koji od 2011.  sa puno pažnje i entuzijazma pristupaju dizajnu enterijera rezidencijalnih objekata, jahti i plovila.  
 
Više o samom studiju, viziji i projektima pronađite na saltandwater.rs
 
Sve to, uz savete za stvaranje kvalitetnijeg životnog prostora dele i na društvenim mrežama - FB stranici Saltandwater i Instagram nalogu _saltandwater.
Komentari
0
Pošalji komentar
0ZU gvP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: